Obvestilo:

Delavnice v tednu 2. 4. - 5. 4. 2024

28. 3. 2024

PRIJAVE SO NA POVEZAVI: https://1ka.arnes.si/a/00025c77

       

Illustrator za inženirje

Torek, 2. 4. 2024, ob 14.00

Izvajalec: Maj Rudolf Vahtar

Maksimalno število udeležencev: 5

 

Na delavnici se bomo spoznali s programom Adobe Illustrator, ki se najpogosteje uporablja za risanje vektorskih grafik in grafično oblikovanje. Spoznali in preizkusili bomo osnovna orodja programa potrebna za risanje inženirskih grafik. Skupaj se bomo naučili risati skice in diagrame, ki se uporabljajo za inženirska poročila in članke. Del delavnice bo namenjen tudi risanju in pripravi vektorskih grafik za lasersko rezanje oz. graviranje. Če na delavnici ostane čas bodo udeleženci lahko svoje grafike tudi izrezali oziroma gravirali na CO2 laserskem rezalniku.

 

Dodatni pogoj: Na delavnico pridite z lastnim računalnikom in nameščenim programom Adobe Illustrator.

 

 

 

Osnove struženja - 1. del

Sreda, 3. 4. 2024, ob 14.00

Izvajalec: Marko Kraner

Število udeležencev: 4

   

Na delavnici bomo spoznali osnovne pojme struženja, kinematiko, parametre, različne načine struženja ter rezalno geometrijo procesa in orodij. Na stroju bomo pokazali glavne orientacijske smeri, glavne komponente stroja in spoznali različna orodja ter vpenjala.

Na delavnici bomo načine obdelave skupaj prikazali na surovcu manjših dimenzij, pri čemer bo vsak udeleženec imel priložnost delati s strojem.

 

 

 

Praznovanje ob 100 članih Peskovnika in sprejemu novega 3D tiskalnika

Četrtek, 4. 4. 2024, ob 14.00

Izvajalec: /

Število udeležencev: 15

 

Skupno število uporabnikov Peskovnika, ki so z udejstvovanjem v Peskovniku dosegli status Pripravnika je v preteklih tednih preseglo število 100. Ker je povečano tudi število aktivnih uporabnikov - uporabnikov na tedenski in dnevni bazi je bila zaznana tudi prekomerna zasedenost naših 3D tiskalnikov, zato smo se v Peskovniku odločili za nakup novega 3D tiskalnika in praznovanje ob doseženi okrogli številki članov in sprejemu 3D tiskalnika.

 

Zelo nas veseli, da se prostor uporablja za namen za katerega je bil ustvarjen ter da se obstoječi 3D tiskalniki uporabljajo v taki meri, da je bilo potrebno dokupiti novega za zadostitev potreb članov in projektov Peskovnika.

 

Pridružite se nam na praznovanju, da se skupaj poveselimo ob doseženi okrogli številki članov!

 

 

 

Teorija dirkanja z avtomobili in praksa na simulatorju

Petek, 5. 4. 2024, ob 14.00

Izvajalec: Vid Nemec

Število udeležencev: 5

 

Delavnica bo temeljila na osnovah dirkanja z avtomobili, kjer se bomo dotaknili ključnih vrlin za hitro odpeljan krog na dirkališču. Pogledali si bomo teorijo za dirkanjem in se nato preizkusili v praksi na simulatorju vožnje.

 

 

PRIJAVE SO NA POVEZAVI: https://1ka.arnes.si/a/00025c77